събота, май 23, 2009

дневникът на васко

Намерих и прочетох дневника на Васко, който си е водил през годините, когато. И така - за един сън време - влязох в неговия свят. Ужасно ми натежа всичко това - да разбера, че той никак не си е давал сметка; че е плувал само на повърхността; че е бил малко дете в тяло на възрастен, а правилата на възрастните са други.
Не е осъзнавал просто.

В написаното не открих веселбата, блясъка, смеха и всичко, което обичахме да правим заедно. Една тягостна празнота имаше. Празнота на съществуването.

Безкрайно потисната се събудих.

2 коментара:

Анонимен каза...

Васко, Васко...каквото и да се е случило там още те преследва, поне на сън. Един middream stalker, на който - според мен - му е време да те остави, като ти го оставиш. Съвсем съзнателно. Не обичам да нравоучителства и затова (за оправяне на настроението) ще вмъкна, че в неделя, докато валеше, видях Севи по Евлоги Георгиев. Ходеше спокойно и бавно и нехаеше за дъжда. Слънчево момиче е тя! Но не посмях да й кажа и думичка, защото знам, че не е приятно да ги спират заради един блог.

Хайде и както се казва -- sleep tight!


:)

доставка на алкохол каза...

На никой няма да му е приятно да вземат и да прочетат дневника. Там пишеш най-искрените си мисли. Задаваш си какви ли не въпроси и разсъждаваш, по неща, за които не всеки иска да знае.Мислиш си, че познаваш даден човек, мислиш го за щастлив и доволен, но прочетеш какво всъщност е чувствал можеш да останеш много разочарован, може да видиш и да познаеш съвсем друг човек както си видяла сама.Наистина каквото и да се е случило там още те преследва, поне на сън. В скоро време мисля, че ще продължиш на пред с гордо вдигната глава.